Новости

Радна акција чишћења у Лазином парку.

И У ВРБАСУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ!

У партнерству са члановима удружења "Лазин парк 2012" и "Јасике 2003" и уз мноштво савесних грађана који су нам се породично  прикључили, извели смо јуче једну од најмасовнијих акција у Србији у оквиру националне кампање  "Заврни рукаве". Опет се напунило пуно џакова. У акцији су посебно издвајане пет боце. Користан рад и дивно дружење по лепом пролећном дану.

Видео прилог ТВ Бачка

Фото галерија на Фејсбук страници "Зелени Врбас"

ОПШИРНИЈЕ...

Акција фарбања у ОШ "Братство-јединство" у Врбасу

КОРИСНО И ЗАБАВНО ДРУЖЕЊЕ УЗ ШМИРГЛУ, ФАРБУ И ЧЕТКУ!

На позив руководства школе "Братство-јединство" у Врбасу, лепо време и распуст волонтери ЕПВ су искористили да санирају салетлу у њиховом дворишту а при томе га и очистили.

ОПШИРНИЈЕ...

Нови сет пријава нелегалног одлагања отпада у Врбасу.

ПОПЛАВА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА ОД УВОЂЕЊА НАПЛАТЕ НА ГЛАВНОЈ ДЕПОНИЈИ!?

По дојавама и објавама савесних грађана, ЕПВ је претходних дана обишао терен, па поднео пријаве комуналној инспекцији Општине Врбас, за пет крајње запрљаних јавних локалитета.

ОПШИРНИЈЕ...

Консултације са представницима ОЦД у Министарству за људска и мањинска права

ХОЋЕ ЛИ СЕ ПОНЕКАД ПОСЛУШАТИ И ЦИВИЛНИ СЕКТОР!?

Јуче смо у Народној скупштини РС учествовали на завршном консултативном састанку уз бројне организације цивилног друштва из Србије, поводом предстојећег оснивања Савета за развој и сарадњу цивилног друштва при Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Састанку су присуствовали министар Томислав Жигманов, државни секретар у Министарству др Иван Бошњак и в. д. помоћника министра Жарко Степановић, а одазвао се велики број представника цивилног друштва у Републици Србији.

ОПШИРНИЈЕ...

Вредан јубилеј наших партнера из Дунавског пропелера.

33 ГОДИНЕ БОРБЕ ЗА НАУТИЧКИ ТУРИЗАМ У СРБИЈИ!

На позив Крсте Пашковића, присуствовали смо у Капетанском клубу, на 43. сајму наутике, лова и риболова у Београду, пригодном скупу у обележавању вредног јубилеја овог наутичког заљубљеника, стручњака и активисте.

ОПШИРНИЈЕ...

У Врбасу обележен Дан шума.

ЛОКАЛНИ ПАРТНЕРИ ПОНОВО У АКЦИЈИ!


Јуче су чланови спортског удружења "Лазин парк", Удружења пчелара општине Врбас, и Еколошког покрета Врбаса, залили јесенас посађене саднице, очистили парк и заштитили стабљике од тримера, обрађеним ПЕТ боцама. А остало је времена и за дружење и планирање заједничких активности.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСБУКУ

ОПШИРНИЈЕ...

ЕПВ организовао у Кули петицију у склопу акције мреже Пошумимо Војводину.

ВИШЕ ШУМА И ЗЕЛЕНИЛА - БОЉЕ ЈАВНО ЗДРАВЉЕ!

Данас је Еко-тим из састава ђачког парламента ОШ "Иса Бајић" из Куле прикупио око 250 потписа од својих земљака за зеленију Војводину, па тиме и свој родни град.

ОПШИРНИЈЕ...

Петиција у центру Врбаса за више шума у Војводини!

ЗЕЛЕНА, ЛОКАЛНА КОАЛИЦИЈА ЗА ЗДРАВИЈИ ЖИВОТНИ АМБИЈЕНТ!

Партнери у данашњој акцији били су Удружење пчелара Општине Врбас и Спортско удружење "Лазин парк" из Врбаса. Захваљујемо се грађанима који су несебично дали свој потпис за ову активност мреже еколошких организација "Пошумимо Војводину", чији је члан Еколошки покрет Врбаса.

ОПШИРНИЈЕ...

Подршка мреже "Пошумимо Војводину" грађанима Баваништа.

СПАСАВАЊЕ ШУМЕ И ОПСТАНКА ЗАЈЕДНИЦЕ!

Мрежа организација „Пошумимо Војводину“, чији је ЕПВ члан, пружа пуну подршку мештанима Баваништа, села у општини Kовин, који се месецима уназад боре за очување своје вишевековне шуме.

ОПШИРНИЈЕ...

Заливање садница и чишћење Лазиног парка у Врбасу.

ОТВОРЕНА АКЦИЈАШКА СЕЗОНА!

Мала група ентузијаста из удружења Лазин парк и ЕПВ уложила је део свог викенда да би велики број посетиоца парка уживао у чистом амбијенту.

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net