ВЕСТИ - ЕПВ

Петиција у центру Врбаса за више шума у Војводини!

ЗЕЛЕНА, ЛОКАЛНА КОАЛИЦИЈА ЗА ЗДРАВИЈИ ЖИВОТНИ АМБИЈЕНТ!

Партнери у данашњој акцији били су Удружење пчелара Општине Врбас и Спортско удружење "Лазин парк" из Врбаса. Захваљујемо се грађанима који су несебично дали свој потпис за ову активност мреже еколошких организација "Пошумимо Војводину", чији је члан Еколошки покрет Врбаса.


Претходних дана велики број грађана Црвенке и Куле потписало је исту петицију нашој младој, еколошкој екипи из Црвенке. Акција још увек траје а своју подршку грађани могу дати и нашим локалним партнерима, који су се придружили прикупљању потписа: удружење пчелара општине Врбас, ловачко удружење "Фазан" из Врбаса, кафе "Кинг" и кафе "Бранч", такође из Врбаса.

Иначе, петиција је усмерена покрајинској Влади, као овлашћеном предлагачу Народној скупштини РС, за измену неколико прописа који би обавезали, пре свих, локалне самоуправе да израде вишегодишње планове пошумљавања и да део пољопривредног земљишта издвоје за ветрозаштитне и зелене заштитне појасеве. Такође се захтева да се укине накнада за промену намене пољопривредног у шумско земљиште. Ово су неке од мера за које сматрамо да би подстакле системске активности квалитетнијег пошумљавања Војводине.

Подршка овој активности стигла нам је од компанија: Шећерана Црвенка, Суноко, Витал и Карнекс.

 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net