ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција чишћења у Лазином парку.

И У ВРБАСУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ!

У партнерству са члановима удружења "Лазин парк 2012" и "Јасике 2003" и уз мноштво савесних грађана који су нам се породично  прикључили, извели смо јуче једну од најмасовнијих акција у Србији у оквиру националне кампање  "Заврни рукаве". Опет се напунило пуно џакова. У акцији су посебно издвајане пет боце. Користан рад и дивно дружење по лепом пролећном дану.

Видео прилог ТВ Бачка

Фото галерија на Фејсбук страници "Зелени Врбас"

ОПШИРНИЈЕ...

Акција фарбања у ОШ "Братство-јединство" у Врбасу

КОРИСНО И ЗАБАВНО ДРУЖЕЊЕ УЗ ШМИРГЛУ, ФАРБУ И ЧЕТКУ!

На позив руководства школе "Братство-јединство" у Врбасу, лепо време и распуст волонтери ЕПВ су искористили да санирају салетлу у њиховом дворишту а при томе га и очистили.

ОПШИРНИЈЕ...

Нови сет пријава нелегалног одлагања отпада у Врбасу.

ПОПЛАВА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА ОД УВОЂЕЊА НАПЛАТЕ НА ГЛАВНОЈ ДЕПОНИЈИ!?

По дојавама и објавама савесних грађана, ЕПВ је претходних дана обишао терен, па поднео пријаве комуналној инспекцији Општине Врбас, за пет крајње запрљаних јавних локалитета.

ОПШИРНИЈЕ...

Консултације са представницима ОЦД у Министарству за људска и мањинска права

ХОЋЕ ЛИ СЕ ПОНЕКАД ПОСЛУШАТИ И ЦИВИЛНИ СЕКТОР!?

Јуче смо у Народној скупштини РС учествовали на завршном консултативном састанку уз бројне организације цивилног друштва из Србије, поводом предстојећег оснивања Савета за развој и сарадњу цивилног друштва при Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Састанку су присуствовали министар Томислав Жигманов, државни секретар у Министарству др Иван Бошњак и в. д. помоћника министра Жарко Степановић, а одазвао се велики број представника цивилног друштва у Републици Србији.

ОПШИРНИЈЕ...

Вредан јубилеј наших партнера из Дунавског пропелера.

33 ГОДИНЕ БОРБЕ ЗА НАУТИЧКИ ТУРИЗАМ У СРБИЈИ!

На позив Крсте Пашковића, присуствовали смо у Капетанском клубу, на 43. сајму наутике, лова и риболова у Београду, пригодном скупу у обележавању вредног јубилеја овог наутичког заљубљеника, стручњака и активисте.

ОПШИРНИЈЕ...

У Врбасу обележен Дан шума.

ЛОКАЛНИ ПАРТНЕРИ ПОНОВО У АКЦИЈИ!


Јуче су чланови спортског удружења "Лазин парк", Удружења пчелара општине Врбас, и Еколошког покрета Врбаса, залили јесенас посађене саднице, очистили парк и заштитили стабљике од тримера, обрађеним ПЕТ боцама. А остало је времена и за дружење и планирање заједничких активности.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСБУКУ

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net