ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција чишћења у Лазином парку.

И У ВРБАСУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ!

У партнерству са члановима удружења "Лазин парк 2012" и "Јасике 2003" и уз мноштво савесних грађана који су нам се породично  прикључили, извели смо јуче једну од најмасовнијих акција у Србији у оквиру националне кампање  "Заврни рукаве". Опет се напунило пуно џакова. У акцији су посебно издвајане пет боце. Користан рад и дивно дружење по лепом пролећном дану.

Видео прилог ТВ Бачка

Фото галерија на Фејсбук страници "Зелени Врбас"


Сусрет акцијаша искоришћен је и за малу анимацију за даље ангажовање на очувању и уређењу јавног простора. Наиме, ниска еколошка свест грађана, нарочито великог броја младих, генерише онечишћење, које комуналне службе не могу у потпуности санирати. Када је заједница под притиском и сталном претњом мноштва несавесних особа, грађански активизам је највиши вид локалног патриотизма. Проблем чистоће јавног простора лако се компликује и бескрајно понавља у недостатку квалитетног управљања отпадом са примарном селекцијом, нарочито грађевинског отпада с којим се обично иницирају дивље депоније.

Стога су учесници акције, посебно они први пут ангажовани, радо пристали да буду благовремено информисани о свакој наредној акцији, како би уклопили свој лични допринос заједничким настојањима за лепшу и здравију животну средину.

Акција је део пројекта "Сачувајмо Лазин парк", који је подржан од стране #Trag_fondacija, уз финансијску подршку Владе Уједињеног Краљевства. Кампању сталног подизања урбане културе подржале су компаније: #Шећерана_Црвенка, #Суноко, #Витал и #Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net