2013. - VIII СЕЗОНА МОНИТОРИНГА

 

ИЗВЕШТАЈ

за период 30. IX -  06. X 2013. године

Концентрације полена амброзије су биле ниске током читаве недеље. Oбзиром на побољшање временских прилика, полен пелена је, у суботу, 5. октобра, достигао умерено високе вредности. Ниске концентрације регистроване су и за полен коприва, трава, штирева/пепељуга, боквице, четинара и боце. Осетљиве особе су биле изложене ниском ризику за појаву алергија.

Прогноза аерополена за период 07. X - 13. X 2013. 

Главна сезона појаве полена у ваздуху је завршена. Све до почетка пролећа наредне године, у ваздуху ће бити регистрована појединачна поленова зрна као резултат њиховог подизања са места природног таложења. С обзиром на присуство ниских концентрација и све чешће појаве дана без регистрованог полена у ваздуху, осетљиве особе у овом периоду неће осетити симптоме алергијских реакција.

 ALERGIJSKI SEMAFOR

  

МОНИТОРИНГ И ИЗРАДА ИЗВЕШТАЈА:
ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ПАЛИНОЛОГИЈУ - ПМФ, НОВИ САД

РАД АЕРОПАЛИНОЛОШКЕ СТАНИЦЕ У ВРБАСУ ЗА 2013. ГОДИНУ ОМОГУЋИЛА ЈЕ:
ОПШТИНА ВРБАС

И ОПШТИНА СРБОБРАН

 

Уређај за мерење концетрације полена у ваздуху марке "Lanzoni" - Италија (тзв. "клопка за полен"), набављен је донацијом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде 2005. године

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net