Мисија

 
Pozdravna rečЕколошки покрет Врбаса је непрофитна невладина организација основана у Врбасу вољом групе грађана, на заједничкој идеји очувања природе, духовног наслеђа и ширења еколошке свести.
Као оснивачи “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.
Ментално загађење за нас је одувек стајало у раван са физичким те нам је његова “дезинфекција” у императиву.
Пут знања којим смо кренули и одсуство сујете у опредељењу да се при формирању наших ставова окружујемо паметнијим од себе, оставља немим наше опоненте. Нажалост, они поседују моћно оружје у одбрани својих деструктивних интереса – игнорисање. Игнорисање “медијских контролора” баца на маргину и у анонимност без обзира на снагу аргумената.
Овај сајт смо покренули уз велика одрицања, како би:
    -   премостили још увек незнањем и притисцима оковане медије, нарочито локалне,
    -   обезбедили приступност наших интегралних ставова јавности,
    -   продрли до нашег успаваног и анемичног човека у покушају да му пренесемо наше мисли и поруке и
    -   уз мало среће, пронашли још неку сродну душу.
Аутономност Еколошког покрета Врбаса омогућава нам да у статутарним оквирима “оживљавамо” наше идеје и промовишемо наше ставове, независно од било какве више надлежности. Стога су потрага за негативним узорима, без обзира на којем су нивоу власти или богатства, и њихово уметање у фокус наше аргументоване критике, без задршке и у приоритету нашег деловања.
Филтери које смо поставили за одржавање високе моралне структуре нашег руководства, умногоме одређују стабилност пута којим ступамо али и скученост наших финансијских оквира, те стога велики део наше енергије и ресурса усмеравамо на активности које би нам омогућиле одрживост у нашој самосталности.
 
Поштовани посетиоче!
 
Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!


    председник
    Еколошког покрета Врбаса
    Ратко Ђурђевац                             ( CV председника )

    Децембра  2006.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net