АКЦИЈЕ ЕПВ

Стоп амброзији на Дан слонова

АКЦИЈА
“СТОП АМБРОЗИЈИ” – НА ДАНУ СЛОНОВА
 
Еколошки покрет Врбаса организовао је 22.септембра 2006. године (на Дан поштовања слонова) и у сарадњи са предшколском установом “Бошко Буха” из Врбаса, ОШ "П.П. Његош" и ОШ "Братство-јединство" из Врбаса,  протестну акцију - “Стоп амброзији”, сатирично-ироничног садржаја. Овом акцијом скренули смо пажњу надлежним државним институцијама и локалној самоуправи на ноншалантан и крајње опуштен однос према проблему огромног броја оболели од летњих поленских алергија, од којиј су у значајној мери деца и омладина.

Деца су уз своје васпитачице припремила мноштво креативних визуелних порука на тему штетности амброзије, а анимирана су пригодном и истинитом причом о остварењу “вековног слоновског сна – да полете”. Прича је инспирисана акцијом спашавања 400 слонова у Кенији, од разјарених мештана којима су уништавали летину, августа 2005. године. Акција је коштала 3,2 милиона долара и спровела је Кенијска влада и то хелихоптерима, пребацивањем угрожених слонова из резервата Шимба Хилс у 350 км удаљени национални парк Тсаво ист. (Управо тамо где је “скончао” Роберт Редфорд у филму “Моја Африка”).  <погледај извор информације>

Овом веома скупом акцијом “владари Кеније” показали су колико цене своје слонове и колико су то важна створења!

Имајући све то у виду, сетили смо се да и ми у Палићком золошком врту имамо једно важно створења од исте врсте, које обитава у средини са највећом концетрацијом амброзије у Србији (по званичним извештајима Завода за заштиту здравља у Суботици).

“ПА АКО НЕЋЕ РАДИ ЉУДИ НЕКА СЕ НАШИ ВЛАДАРИ ПОЗАБАВЕ АМБРОЗИЈОМ  - ЗАРАД СЛОНА!"

Фото галерија акције "Стоп амброзији на Дан слонова"  

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net