ВЕСТИ - ЕПВ

Акција фарбања купа у центру Црвенке.

ЗАШТО И КАКО БИТИ КОРИСТАН ЗАЈЕДНИЦИ!?

Јуче смо још једном организовали радно дружење наших волонтера из Еко-тима ОШ "Вук Караџић" Црвенка са њиховим координатором, Јеленом Керекеш, наставницом техничког. Офарбано је и заштићено више од 20 клупа у центру. Партнер у акцији опет је било јавно-комунално предузеће "Водовод" из Црвенке, уз разумевање Миљана Драшковића, директора. _Додатна подршка у освежењу спонтано је стигла и од Гордане Стојановић из Доставе Ганс.

ФОТО АЛБУМ


Иначе, ове клупе су деца и прошле године заштитиле, тако да су штафле сачуване, барем до следеће сезоне. Сигурни смо да би то комуналци брже и квалитетније одрадили, међутим, захвални смо им што су одржавање препустили практичној едукацији деце.

Како нешто офарбати а не испрскати себе и оног до себе? Када се и зашто шмиргла? Која заштита је прикладна материјалу који се фарба? Шта се деси клупи после пар година неодржавања? Какви су онда трошкови? Колико су нам уопште важне те клупе кад изађемо у центар? Да ли је могуће дружење и фарбање? Како се уосталом мотивисати за нешто што је корисно а не мора се? Ако то осетимо, колико ће нам помоћи да се покренемо ка оном што иначе морамо, рецимо учењу?!

Понекад родитељи у жељи децу да заштите од нечег, по њима непотребног, неком другом намењеног и надлежног, ускрате им ширину погледа и фокус на ствари које прихватамо здраво за готово, попут квалитета опремљености јавног простора на којем се у великој мери испољава наше друштвено биће. То је, по нама, превише важно, да би смо само са стране посматрали надлежне и "делили им оцене и пацке". Жеља за просперитетом заједнице није искрена ако је не прати питање: "Како могу помоћи?".

Захваљујемо се екипи Q-медиа што је непосредно испратила нашу акцију.

Акција је део кампање подизања урбане културе, која је омогућена реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.


 



Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net