ВЕСТИ - ЕПВ

Протести испред Витала на Дану вода 2012

ЗАМУЉЕНИ МОЗГОВИ!

У пригоду обележавања Светског дана вода, јуче смо уз наше партнере организовали протест испред главне капије Витала, последњег великог загађивача Великог бачког канала, који одбија сваки разговор на тему заштите животне средине.

GALERIJA SLIKA SA PROTESTA

Поред наших активиста, у протестима су учествовали ђаци и наставници основних школа „20 октобар“ и „Братство-јединство“ из Врбаса, удружење „Бељанска бара“ из Турије, Еколошки покрет општине Србобран, спортско удружење „Виногради“ спортско удружење „Младост“ и група еколошких ентузијаста из Куле.

Само на пар дана испред протеста, појавило се саопштење из компаније Инвеј у чијем саставу је и фирма Витал, у којем се наговештава тендер за одабир пројектних решења за инвестицију у дораду њиховог постројења за прераду отпадних вода.

Наравно да овакав провидан маркетиншки гест није могао да умањи оштрицу наших протеста и огорчење локалне јавности, која зна да је власник ове фирме, Предраг Ранковић Пецони, још пре годину ипо дана затворио постојеће постројење за отпадне воде и поотпуштао све раднике. То свакако није урадио да би га унапредио и освежио – већ да га пусти да пропадне и да учини себи уштеду - како смо информисани, око 250 хиљада евра годишње у трошковима одржавања.

Лицемерје руководства ове фирме огледа се и у податку да у готово осам година „газдовања“ није ништа урађено што би се могло назвати инвестицијом и поред огромних потреба и њеног убрзаног пропадања. Главно повећање прихода догодило се отпуштањем већине радника и уштедама у висини и броју плата.

Требало би да поверујемо да су склони улагању у „екологију“ која им је чисти трошак а да их развој, који би им донео дугорочну добит - уопште не занима!?

Нажалост, главни проблем у свему овоме је дугогодишњи опстанак оваквих штеточина у Србији и њихово толерисање од извршне власти! Да ли са оваквом селективном праксом поштовања Закона планирамо у Европску унију?

Јучерашњим протестима показали смо да у овој средини нисмо помирљиви према загађењу а и не примамо се на провидне маркетиншке трикове у сврху заштите прљавог профита! 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net