Донаторска политика


Све наше активности захтевају доста средстава за реализацију, те нам је из тог разлога потребна помоћ како бисмо могли да наставимо да нижемо ПОБЕДЕ, али и да унапређујемо наш рад. Из тог разлога на нашем сајту постоји категорија, где сви заинтересовани грађани могу да нам донирају финансијска средства која су нам потребна у реализацији наших активности (креативних догађаја, едукација, јавног заступања...). Kорисници могу да бирају између традиционалне уплате у најближој банци или пошти и уплате преко PayPal. Више о овим системима плаћања можете прочитати у наставку.

Приватност донатора:
Kада се одлучите да подупрете нашу заједничку борбу за здравију, слободнију и праведнију Србију донацијом и посетите нашу страницу https://ekovrbas.net/donacije/. У горњем десном углу независно од уређаја користите појавиће Вам се наша форма за донације која ће од Вас захтевати да унесете одређене личне податке, суму коју желите да донирате, као и да изаберете систем уплате средстава. Личне податке које у том тренутку уносите, а то су име и презиме, ваша и-меил адреса остају анонимни за остале кориснике, осим наравно за нас и наше системе плаћања. Уколико желимо да истакнемо листу наших донатора тражићемо од вас дозволу да будете на тој листи. Такође ваше податке које сте унели приликом донације можемо искористити да вам се захвалимо на поверењу у нас и подршци коју нам пружате, као и у случају да Вас обавестимо на шта су финансијска средства која сте донирали утрошена. Посебан случај се односи на захтеве банака, као и државних органа. У том случају према позитивним прописима Републике Србије дужни смо да им доставимо ваше личне податке. Од наших донатора никада нећемо захтевати и архивирати у било којој електронској форми, податке везане за платну картицу којом се трансакција реализује, а посебно број картице, датум истицања, CVC2 и CVV број, итд.

Заштита донатора:
Посебну пажњу придајемо заштити корисника који су наши донатори и свакодневно се трудимо да системе заштите учинимо бољим, максимално сигурним, како би оправдали ваше поверење у нас. Важно је напоменути да сајт https://ekovrbas.net/ не користи ниједан од програма који могу насилно, без сагласности корисника, да прочитају личне податке са корисниковог рачуна, картице, или налога. Такође системи које користимо за плаћање имплементацијом најсавременијих технологија у области прихватања платних картица (ZD Secure технологија) предузели су све мере како би заштитили нас а и вас од потенцијалних губитака изазваних злоупотребом.

Подаци донатора приликом донације:
Јако је важно напоменути да осим личних података (име и презиме, и-меил, контакт телефон) форма на сајту не захтева никакве друге податке. Kада је реч о подацима који су потребни за саму уплату донације, њих не остављате нама, тако да ми немамо никакав увид у број вашег жиро рачуна или картице. Та врста података се шаље директно системима за плаћање и они даље поступају са тим подацима, како би ваша уплата била успешно извршена. Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије криптографске технологије. У случају да сумњате да је почињена било каква злоупотреба, потребно је да нас у најкраћем могућем року обавестите и контактирате да би смо ми и системи за плаћање предузели одговарајуће мере у складу са Законом РС, као и земље из које је наш донатор, уколико нисте из Србије. За више информација, или да пријавите злоупотребу можете нам се обратити на маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Врсте донација:
Предвидели смо две врсте донација. Једна врста вашег доприноса огледа се у једнократној донацији. За наше редовне донаторе постоји и опција месечне донације. У форми на линку https://ekovrbas.net/donacije/ истакнуте су обе опције, а на вама је да одаберете која вам највише одговара.

Донације из Србије:
За донаторе са пребивалиштем на територији Србије, у којој је и наше удружење, Еколошки покрет Врбаса регистровано, предвидели смо 3 начина уплате донација. Први начин је онај традиционалан, односно то је уплата у најближој банци, мењачници или пошти. На линку https://ekovrbas.net/donacije/ можете пронаћи пример попуњене уплатнице са свим потребним подацима које ова врста уплате предвиђа. Друга врста је уплата преко ваше платне картице, кроз PayPal безбедносни систем плаћања. У пракси то значи да попуњавате форму на линку https://ekovrbas.net/donacije/. Из падајућег менија форме изаберете плаћање картицом, кликнете на дугме ДОНИРАЈ и форма ће вас преусмерити даље.

Kонверзија валута:
Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД).
За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије. Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће изражен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту, по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Kао резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Систем ПДВ-А:
Еколошки покрет Врбаса је регистована организација (удружење грађана) у Агенцији за привредне регистре и није у систему ПДВ-а.

Kонтакт:
Уколико имате било каквих нејасноћа везаних за нашу Донаторску политику, потребно вам је више информација, имате одређени проблем са самим поступком донације, или желите да извршите рефундацију ваше донације, можете нам се обратити на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., а ми ћемо се потрудити да вам у најкраћем могућем року изађемо у сусрет и одговоримо на упит који сте нам послали.

Хвала!


Print  

Адреса

Јожефа Атиле 22, Врбас 21460 Србија

Image