ВЕСТИ - ЕПВ

Разговор са главним извођачима радова и полицијом због проблема при изградње дела трасе брзе пруге кроз Врбас.

ПАТЊЕ ОД РАДОВА НА БРЗОЈ ПРУЗИ!


Мала подршка људима из улице Љубомира Пешаља у Врбасу, који већ месецима живе у ванредном стању, изазваном штетним утицајима радова на изградњи вијадукта преко Великог бачког канала.


Вибрације изазване ударањем шипова и проласком тешких теретних возила праве напуклине на кућама педесетак грађана, међу којима има и мале деце. Кад је влажно време од блата се не може проћи а кад се блато сасуши од прашине се не може дисати. Исецање инсталација је готово редовно а људе највише погоде ненајављени нестанци воде по неколико дана.

Да ли ће кинески извођачи испоштовати нашу молбу да измене трасу кретања својих возила из ове уске улице кроз Милетићеву, према стадиону Шлајз? Да ли ће полиција то исто покушати код домаћих извођача радова? Да ли ће надлежни, као на претходне наше пријаве блата на путевима и захтев да се редовно перу, слегати раменима, уз речи "ништа им не можемо, државни пројекат највишег приоритета". И да ли ће нам извођачи радова барем једном јавити, како обећаше, када ће исечене инсталације враћати у функцију? Уосталом, то би можда могле да објаве и надлежне локалне службе, ангажоване на решавању таквих проблема?!

И на крају питање за надлежно Министарство: Зашто се и ове куће нису откупиле ако се знало какве све штетне утицаје врше радови на брзој прузи у њиховој непосредној близини?

Јавно заступање проблема из животног амбијената подржано је од компанија: Шећерана Црвенка, Суноко, Витал и Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net