ВЕСТИ - ЕПВ

Санација главне депоније у Врбасу.

ПОСЛЕ ПОЛА ГОДИНЕ УГАШЕН ПОЖАР НА ГЛАВНОЈ ДЕПОНИЈИ!

Компаније "Карин Комерц" из Ветерника, на челу са Ненадом Штрпцем, пројект менаџером, чија фирма је ангажована на изградњи брзе пруге Нови Сад - Суботица, показала је велико разумевање и сусретљивост нашој молби да помогну у санацији главне депоније земљаном прекривком и гашењу вишемесечног унутрашњег пожара. Иначе, ова компанија, по потреби бива ангажована за санацију новосадске депоније. Цела активност обављена је уз сагласност руководства ЈКП "Комуналац" Врбас.


Око тридесет камиона превезло је претходних дана око 2500 кубика чисте црнице на депонију, да би оператер комуналног багера, Младен Милиновић ту земљу испланирао и уз озбиљан ризик успео да је пребаци преко обода депоније, како би затворио доток ваздуха унутрашњем пожару, одакле је више од пола године, без прекида избијао дим, повремено и отворени пламен, што је у налету руже ветрова прекривало цео град непријатним мирисима, изазивајући отежано дисање и здравствене тегобе великог броја грађана, који су нам се континуирано обраћали за помоћ и подршку.

Верујемо да ће ова акција значајно ублажити проблем самозапаљивања, поправити квалитет ваздуха у граду и мало купити време општинарима до неизбежне рекултивације и затварање депоније.

Подршку мониторингу животне средине и међусекторској сарадњи омогућују нам компаније: #Шећерана_Црвенка, #Суноко, #Витал и Индустрија меса #Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net