ВЕСТИ - ЕПВ

Јавна расправа на Студију утицаја ремедијације Великог бачког канала на животну средину и здравље људи.

КОЛИКО ЋЕ ЧИШЋЕЊЕ КАНАЛА БИТИ БЕЗБЕДНО!?

Дочекали смо и последњи, за нас, најважнији докуменат у саставу тендерске документације и за исходовање грађевинске дозволе, којим се процењују ризици и одређују мере за безбедно чишћење канала. Јавна расправа ће бити одржана 27. септембра 2022. године у великој сали Покрајинског завода за заштиту природе у Новом Саду од 12ч.

Позивамо све заинтересоване а посебно особе од струке, да дају своје мишљење на Студију. Докуменат можете преузети на сајту Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине (последња у низу студија).

Иначе, студијом су анализирани и оцењени квалитети чинилаца животне средине на предметном простору, њихова осетљивост, и међусобни утицаји постојећих и планираних активности, предвиђени су могући штетни утицаји пројекта (објекта) на чиниоце животне средине, и предложене су мере за спречавање, смањење и уклањање штетних утицаја на животну средину и здравље људи, у току изградње објеката, у току редовног рада објекта, као и у случају акцидента.

Скрећемо пажњу заинтересованим субјектима на секцију: 9. "ОПИС МЕРА ПРЕДВИЂЕНИХ У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА, СМАЊЕЊА И ОТКЛАЊАЊА СВАКОГ ЗНАЧАЈНИЈЕГ ШТЕТНОГ УТИЦАЈА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ", од стране 200.

Позивамо на сарадњу стручне особе са капацитетом да процене квалитет садржаја и обима предметне Студије, како би смо што квалитетније искористили јавну расправу.

Јавно заговарање решења из животног амбијента омогућено је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га #Helvetas_Swiss_Intercooperation и #Грађанске_иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку смо добили и од компанија: #Витал, #Шећерана_Црвенка, #Суноко и #Индустрије_меса_Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net