ВЕСТИ - ЕПВ

Јавни радови за инвалиде у Општини Врбас

ШТО "НОРМАЛНИ" БАЦЕ, ИНВАЛИДИ ПОЧИСТЕ!?

Еколошки покрет Врбаса већ пету годину за редом спроводи јавне радове за инвалиде, проласком на конкурсу Националне службе за запошљавање. На радовима су четири месеца, од јуна до септембра, ангажоване три особе а чисте се и уређују Врбас и Куцура.

ФОТО ГАЛЕРИЈАУз договор и сарадњу са ЈКП "Комуналац" Врбас, чисте се периферни делови града до којих се у довољној мери не допире. То су спортско-рекреативни терени, стамбени блокови изван центра града, зелене површине крај приступних путева, паркови... А у Куцури смо, уз договор и подршку месне заједнице, преузели бригу за чистоћу села.

Поред чишћења, до краја пројекта санираће се инфо-табле, клупе, дечија игралишта...

У кратко време од почетка радова почишћено је више од "вагона смећа". Вредни инвалиди уклањају последице некултуре и неваспитања од хиљада наших суграђана. Бављењем овим послом све више увиђамо колико смо "оштећени као друштво"!

Подршка реализацији јавних радова омогућена је и реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Помоћ је стигла и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net