ВЕСТИ - ЕПВ

Дрво генерације за ОШ Иса Бајић у Кули

САЗРЕВАЈМО ЗАЈЕДНО!


Јуче смо са полазницима еко-школице ОШ Иса Бајић у Кули одржали амбијенталну радионицу о симболици заједничког одрастања и сазревања људи и дрвећа а обезбедили смо и дрво генерације, оморику за ову партнерску установу, са којом већ дуго година сарађујемо, пре свих захваљујући заинтересованости и иницијативама Валентине Мујичић, наставнице српског језика.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ ZELENI VRBAS


Попричали смо мало с децом о симбиози две врсте: људи и дрвећа, од којих само једна од друге има корист и без ње не може, само што то често заборавља, па се ненадано почне гушити и разбољевати, пре свега од незнања и небриге према амбијенту у којем живи а од којег му здравље и квалитет живота зависи.

Брижност и поштовање кључне су речи особа свесних важности одржавања природног склада. Понекад је корисно имати симболику, ритуал, тотем... која ће нас подсећати да нисмо сами себи довољни, да постоји сила која ће увек вратити космички баланс, без обзира колико се упињали да га пореметимо остварујући своје себичне циљеве.

Дрво генерације, зашто да не!?  Можда још једну клупицу, кантицу са водом, дружење уз благу музику... Негде у будућности добра енергија биће враћена, увећана за све оне добре мисли и дела које смо ширили око себе.

Активност је реализована у оквиру пројекта “Шума зове на дијалог” у оквиру програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују 4 чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net