ВЕСТИ - ЕПВ

Акција садње на градском гробљу у Врбасу.

ЗЕЛЕНО ПОЧИВАЛИШТЕ!


Уз претходни договор са руководством ЈКП Комуналац Врбас и са шефом радне јединица Капела, Миљаном Вујовићем, данас смо, уз подршку наших партнера и донатора, усмерили вредну донацију садног материјала, због чега је одмах изведена радна акција садње запослених у овој служби, уз подршку ЈАЗИП-а, Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду, који су уступили тракторско сврдло.


Оплемењен је шири круг врбашког гробља са 40 садница, оморике, смреке, храста лужњака и црвенолистог храста, лампион дрвета, ликвидамбара, сорбуса... Претходно је простор очишћен од шибља и сувог дрвећа, тако да је врбашко гробље инстант добило сасвим нови изглед.

Уз редовно одржавање садница, грађани Врбаса ће за неколико година добити пријатну зелену оазу за посету вечног одморишта премилнулих рођака и пријатеља.

Акција садње на овом потезу има и заштитарски карактер јер је опредељена и жалбама грађана Новог насеља у Врбасу на непријатне мирисе из недалеког био-гас постројења.

Ово је прва од неколико акција садње које ћемо спровести у наредним данима захваљујући реализацији пројекта "Шума зове на дијалог", те донацијама садног материјала Индрустрије меса Карнекс и компаније Суноко. Иначе, пројекат је део програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују 4 чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада. Сталну кампању подизања урбане културе подржавају нам и компаније: Витал и Шећерана Црвенка.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net