ВЕСТИ - ЕПВ

Састанак са грађанима у вези планирања садње

ЕПВ - РЕСУРС ЦЕНТАР УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА


ЕПВ је данас организовао скуп са активним грађанима, представницима удружења "Спона" из Равног села и СУ "Лазин парк" из Врбаса у ресторану Агапе у Врбасу, ради договора око акције садње и планирања заједничких активности у наредном периоду.

Због објективних околности, акција садње предвиђена за ову недељу, померена је на следећу. Уместо једне акције одлучено је да се изведе пет акција садње на различитим позицијама у Врбасу и Равном Селу. Највећа акција садње извешће се у Лазином парку у Врбасу, како је првобитно и планирано а остале на градском гробљу у Врбасу, на спортским и дечијим теренима старе школе Светозар Милетић, на дечијим теренима број 11 и 12 (Мађаршор и улица Бориса Кидрича) и на неколико локација у Равном Селу.

Уз подршку наших донатора, осим садница биће обезбеђен и хумус за све акције. Договор је да се изврши анимација што већег броја грађана за уључивање у акције садње. Посебан проблем је редовно заливање садница, чији је изостанак готово увек изазиво сушење великог броја посађеног дрвећа. Стога ћемо посебну пажњу и засебне акције заливања организовати током зимског и посебно пролећног периода, када крене вегетација, како би што више људи анимирали да то чине редовно, јер сама садња дефинитивно није довољна за зеленији амбијент. Планирање садње врши се уз подршку наших стручних сарадника, инжењера шумарства и инжењера холтикултуре.

Еколошки покрет је иницирао и разговор на тему прецизнијег планирања заједничких активности у наредној години, како би кроз Aкциони план, који нам је у припреми, обухватили што конкретније потребе и реалне капацитете удружења за партнерство на терену а у сврху подизања индивидуалних и заједничких капацитета за цивилни допринос бољим урбаним условима живота.

Намера нам је да кроз прецизирање и интензивирање сарадње са удружењима лагано стварамо Ресурс центар ОЦД, који би у што већој мери надоместио велике потребе за материјалном и људском подршком, које удружења не успевају да покрију својим, углавном скромним и нередовним ангажовањем. Почетни импулси и акцијашки резултати, брзо се топе и не успева се одржати континуитет грађанског активизма. Терет сваке активност у кратком времену падне на једног човека или ређе на пар првих људи у удружењу.

Активност се реализује у оквиру пројекта "Циркуларна економија - одрживо управљање ресурсима у локалној заједници", који је подржан од стране Министарства заштите животне средине. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net