ВЕСТИ - ЕПВ

Радионица у Бачком Добром Пољу о важности дрвећа и пошумљавању.

ШУМА ЗОВЕ НА ДИЈАЛОГ!


Данас је ЕПВ на позив руководства ОШ "Вук Караџић" из Бачког Доброг поља, помогао обележавању дечије недеље извођењем радионице о важности дрвећа и пошумљавања за све ђаке од петог до осмог разреда. Са овом школом имамо дугогодишњу партнерску сарадњу а пролетос су осмаци из ове школе учествовали у великој акцији садње на ободу њихоговг села.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА ФЕЈСБУК СТРАНИЦЕ "Zeleni Vrbas"

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКА ВРБАС

 


И са овим ђацима прошли смо причу о важности дрвећа у борби против климатских промена, о последицама слабе пошумљености Војводине и наше Општине. Осим кисеоника, како дрвеће помаже водени циклус, расхлађује куће и урбане делове насеља. Зашто неумерена сеча може узроковати болести дрвећа и покренути процес стварања пустиње? И наравно много тога о правилној садњи и одржавању садница.

Свим ђацима подељене су радне свеске "Пошумимо Војводину", које су сачинили наши партнери из Покрета горана Новог Сада, као и пригодне постере за школу.

Надамо се да ће барем у некој од ове деце покренути осећај личне одговорности за животни амбијент, јер само неколико је довољно да покрене масу својим позитивним примером, како би ствари кренуле на боље.

Активност је реализована у оквиру пројекта “Шума зове на дијалог” у оквиру програма ЕKО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине, који спроводе Млади истраживачи Србије (МИС), уз подршку Шведске преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (Сида). Пројекат реализују 4 чланице мреже "Пошумимо Војводину" - Покрет горана Новог Сада, Еколошки центар Врбас, Рурални центар Сова и Дечија еколошка академија, док је носилац пројекта Покрет горана Новог Сада. Подршку смо добили и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net