ВЕСТИ - ЕПВ

Излет бициклима и радионица у Ловачком дому у Врбасу.

У ПРИРОДИ О ПРИРОДНОМ!


Данас смо имали још једно лепо дружење са децом, делом еко-тима из ОШ Братство-јединство из Врбаса. Бициклима смо се од школе одвезли до предивног амбијента на "Ловцу" у Врбасу, где смо у ресторану Краљ, уз освежење, обавили малу радионицу а потом обишли фазанерију, фарму морки и козице, које домаћински и брижно негују чланови ловачког удружења Фазан из Врбаса.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ ЗЕЛЕНИ ВРБАСУз стручну подршку њихове наставнице, Јелена Шкундрић, подсетили смо се знања из еко-школице,  да би открили колико је тога остало у "младим главицама" и да ли се неко "преварио" и испробао нешто код куће. Рецимо да удаљи телефон од увета? Да спреми неки смути? Да прочита декларцију са неке намирнице из маркета? Да поприча са родитељима о свему...

И јесу, мислили су снажно, на моменте о томе. Али та врућина, па летње враголије, па деке и баке, базен, видеоигрице... као да се све уротило против њих! Међутим, било је изгледа "излета у кухињу" и у продавницу и нешто су неке маме начуле да се дешава, па нам се једна и појавила. Теодора је своју маму повела а следећи пут ће и млађу сестрицу. Па, лепо, ето позива и за друге маме. Бићемо знатно јачи.

За здрав живот потребно је ведро и здраво друштво и пуно здраве приче. Здрава прича ће да роји здраве мисли а оне су, како чусмо, најача космичка енергија која планине помера. Ми планине нећемо померати. Добре су тамо где су. Мало кад би себе померили с места, напред ако може, скромно би се задовољили.

Летњу еко школицу реализујемо у оквиру пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Суноко, Витал и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net