ВЕСТИ - ЕПВ

Чишћење дивље депоније у Бачком Добром Пољу, на пријаву Еколошког покрета Врбаса.

РЕКОРДНО РЕАГОВАЊЕ ИНСПЕКЦИЈЕ И КОМУНАЛАЦА!


По дојави и апелу грађана БДП, ЕПВ је пријавио комуналној инспекцији дивљу депонију у том месту, дуж целе улице Дурмиторска. Савесни грађани са пребивалиштем крај овог нагомиланог мешаног смећа и шута, жале се на континуирани непријатни мирис распада органског отпада и непријатности од особа које без икаквог обзира и моралне задршке избацују своје смеће  испред куће својим суграђанима.

Од инспекције је захтевано да изда налог за уклањање ове дивље депоније и у сарадњи са пољочуварском службом, комунапним редарима и активним грађанима,  успоставе мониторинг овог локалитета, ради идентификовања и процесуирања особа које противправно одлажу свој отпад.

Такође смо захтевали да се по чишћењу депоније, физички огради локалитет, уз постављање јасног упозорења о забрани бацања смећа.

Но, понекад се деси да нас надлежне службе пријатно изненаде. Већ трећи дан од наше пријаве механизација је изашла на терен. Прошле године на десетак наших пријава, све дивље депоније у Општини Врбас су очишћене, али на жалост, убрзо и напуњене новим смећем. Овај пут нећемо стати само на чишћењу. Надамо се добром еху надлежних служби и пословних оператера да се овај локалитет трајно заштити ограђивањем, озелењавањем и пошумљавањем, можда и оплемењивањем садржајима за децу и омладину.


Кампања јавног заступања проблема из животног амбијента омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net