ВЕСТИ - ЕПВ

Нова еко школица у школи у Кули за ново еко-двориште.

OЗЕЛЕНИМО КОМШИЈЕ ЗА НАШ БОЉИ ХЛАД!


Данас смо, уз подршку руководства ОШ "Петефи бригада" у Кули, на челу са директором Чабом Пожаром, започели еко школицу са групом деце од шестог до осмог разреда, као део нашег пројекта КЕШ - кружна економија у школи. Координатор испред школе је учитељица Снежана Кнежевић.Школица је започета историјатом градње и загађивања Великог бачког канала. Тема, за коју сматрамо да је кроз историју у највећој мери обликовала живот грађана наших малих бачких паланки око овог водотока.

Више се заиста не чудимо да деца мало или готово ништа не знају о локалној историји, што не значи да то и равнодушно прихватамо.

Из надахнутих достигнућа наших претходика које још увек, истина немарно користимо и можда неких грешака са чијим се последицама суочавамо, сазнајемо битне ствари о свом животу и приоритетима локалне заједнице, које често занемарујемо.

Наша прича је кренула од афирмисања одговорности у океану права деце. Без уметања осећаја одговорности сматрамо да су неспособне, те "особе у развоју", да препознају и развију ауторитете, који ће их несебично усмеравати и водити кроз лавиринт тешких одлука у животу.

Очекује нас, не сумњамо, лепо дружење са овом децом наредних дана. Мислимо да су већ обликована по нашем укусу.

Еко школица је део нашег пројекта "Циркуларна економија - инекција природног у људску заједницу", којег је подржало Министарство заштите животне средине а подршку смо добили и од пословних оператера: Витал, Карнекс, Шећерана Црвенка, Суноко, Медела и Реахем из Србобрана.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net