ВЕСТИ - ЕПВ

Представка Општини Врбас за поскупљење прикључка на канализацију.

ПРИКЉУЧИ СЕ, ИЛИ БОЉЕ НЕМОЈ!?


Еколошки покрет Врбаса поднео је захтев за информације од јавног значаја Општини Врбас за аргументовано образложење поскупљења прикључка на канализациону мрежу за физичка лица.


Како смо незванично сазнали прикључак је поскупео за неких 20% и нарочито је погодио домаћинства која морају на свој трошак подбушивати друм, како би дошли до шахте за прикључак.

Многа домаћинства, од 30-так процената која се нису прикључила, желела би то да ураде, али их нови намети локалне самоурпаве, на ионако скуп рикључак, одвраћају од тога.

Постоји много аргумената који ову општинску одлуку чине нелогичном и за нас потпуно бесмисленом, осим ако је општински буџет у потпуном колапсу, што опет ништа не оправдава.

Наиме, септичке јаме су, по многим стручним мишљењма, највећи генератори загађења земљишта и подземних вода и сасвим директно утичу на погоршање јавног здравља становништва. Са њих се грађани морају скинути, без икакве сумње.

Градски пречистач ради са четвртином капацитета, "вапи за новим количинама воде за прераду" и његов рад се суфинансира из републичких фондова, јер то самостално није у стању.

Општина се пре више од деценију обавезала Европској унији, која је 100% финансирала изградњу пречистача, да ће обезбедити довољну количину воде за прераду. Села из Општине Врбас нису прикључена на канализацију, иако су давно требала бити. Какав циљ се желео постићи оваквим дестимулативним мерама!?

По нама, прикључењем нових корисника, Општина добија нове абоненте система, платише који ће одржавати систем, те се морао обезбедити новац за њихово бесплатно прикључење, а свакако не "терорисање" новим наметима.

Чекамо одговор из Општине Врбас.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net