КАМПАЊЕ ЕПВ

Борба против амброзије 2007.

Еколошки покрет Врбаса на позитивне сигнале Управе за заштиту биља при Министарству за пољопривреду, шумарство и водопривреду, координирао је акцију израде едукативно-пропагандног материјала на тему борбе против амброзије.
 
У ту сврху поставили смо идеју учешћа у акцији представника сва три потпорна сектора друштва: јавни, приватни и невладин. При томе смо иницирали и успостављање једне врсте прекограничне сарадње у проблему који тишти и суседне земље.
 
Идеје су прихвећене и дошло је до њихове реализације.
 
Урађен је лифлет који представља сублимацију знања и искустава Пољопривредног факултета у Земуну (област карактеристике и сузбијање амброзије), Агенције за заштиту животне средине (област мониторинга аерополена), Ординације „Др Јарић“ (област здравствени аспекти) и наше организације (област правне регулативе уз цело идејно решење, рачунарски дизајн и припрему).
 
Уз незнатне измене Еколошки покрет Врбаса уредио је припрему хрватског постера „Живети без амброзије“, при томе омогућивши Управи за заштиту биља прибављање неопходних овлашћења за његову штампу и публиковање.
 
Одштампано је укупно 165.000 лифлета и 12.500 постера који су намењени дистрибуцији у 160 општина у Србији. У оквиру кампање Управа је публиковала и резултате картрирања 23 коровске врсте на територији Србије, са базом података од 143.000 уноса, који су плод трогодишњег рада Пољопривредног факултета у Земуну и 13 пољопривредних станица у Србији.
 
Свака од општина добила је пакет публикованог материјала који је садржао ЦД са базом података резултата картрирања и софтвером за претраживање, 100 постера и 1500 лифлета.
 
 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net