ВЕСТИ - ЕПВ

Прекогранична сарадња са Хрватском

ПОСЕТА ОПЋИНИ НИЈЕМЦИ

Комбинована екипа из Врбаса - из локалне управе, ОШ „20. октобар“ и ЕПВ, јуче је посетила сријемску Опћину Нијемци у оквиру припреме за заједничко учешће на отвореном ИПА конкурсу прекограничне сарадње – Србија – Хрватска. Овај састанак наставак је утврђеног партнерства од прошле године из низа сусрета, који су ове општине определиле да покушају заједничким напорима да дођу до средстава из европских фондова у циљу развијања добросуседских односа и поправљања квалитета живота својих грађана и амбијента у којем живе.

ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТО-ГАЛЕРИЈУ СА ОВЕ ПОСЕТЕ

Оваква опредељења ефектуирала су заједничком одлуком да се покрене израда два заједничка пројекта у области заштите животне средине.

Први ће бити у делу заштите и развијања биолошке разноврсности (биодиверзитета) у комбинацији са развојем еко-туризма а други у енергетској ефикасности, тј. изградње соларне електране на крову школе „20. октобар“ уз пригодну кампању јавног заговарања. Слични послови обавили би се и на другој страни границе, наравно у случају позитивно оцењених пројеката.

Водећи партнер у оба пројекта биће на страни Хрватске а на српској страни носиоци ће бити школа и ЕПВ, док ће им локална управа бити главни партнер и логистика.

Срдачни и сусретљиви домаћини уприличили су угодан боравак гостима из Србије, уз вожњу катамараном по Босуту, којег су успели да израде уз помоћ средстава Европске Уније на сличном конкурсу.

Рад на пројектима практично почиње одмах, како би се искористило време до 15. новембра, када се закључује конкурс са достављањем врло захтевне документације.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net