ВЕСТИ - ЕПВ

Санација графита у Бачком Добром Пољу

ЧЕТКОМ ПРОТИВ НАСИЉА

Уз подршку локалне управе, последњи дан лета обележили смо радном акцијом скидања графита у ОШ „Вук Караџић“ у Бачком Добром Пољу, са члановима еколошке секције ове школе. Саниран је ружан позив на насиље и дискриминацију а успут је окречен цео улични део зида. Као ретко када, виновник овог недела је ухваћен од стране органа јавног реда, али нисмо сигурни да је и примерено кажњен имајући у виду, потом, дуги период останка овог графита на зиду школе.

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

ПОГЛЕДАЈТЕ СЛИКЕ СА ОВЕ АКЦИЈЕ

 

Ово акција део је сталне кампање Општине Врбаса и ЕПВ - борбе против некултуре на нашим улицама. Деца, учесници ове акције јасно су послала поруку својим другарима да је школа њихов други дом и да се по њеном изгледу закључује какви су јој станари. Никоме није стало да стекне имиџ агресивног дивљака, кога треба обилазити у широком полукругу. Нажалост, управо су таквим порукама осликане наше улице, школе и хаустори.

Континуитет и упорност у оваквим и сличним акцијама, надамо се да ће временом, смањити број „слободних уметника“ без укуса и смисла за уметност и свакако без толеранције према различитостима.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net