ВЕСТИ - ЕПВ

Састанак код директора Вода Војводине

ПРЕВЕНТИВНО ПРОТИВ КОНФЛИКАТА

На наш Захтев и протестну ноту, данас је директор ЈВП Вода Војводине уприличио састанак са екипом ЕПВ и ЕПОС (Еколошки покрет Општине Србобран). Нашу екипу чинили су Ратко Ђурђевац, председник, Момчило Рајковић, саветник, Тоша Станојев, председник ЕПОС, Драган Курјачки, помоћик председника ЕПОС-а. Осим директора Салваиа др Атиле, на страни Вода Војводине састанку су присуствовали директор Основне каналске мреже Стеван Илинчић, саветница за правне послове Драгица Драгаш и Вања Баришић, шефица службе за односе са јавношћу.

ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА САСТАНКА

Без икакве расправе одмах је прихваћено чињенично стање са терена у вези одговорности Вода Војводине за помор рибе, уз прихватање информације о понашању руководства Витала према животној средини.

Уз узајамно стрпљење и добру вољу за проналаском решења за новонасталу ситуацију, договорено је следеће:

- постоји законска сметња за обештећење србобранских пецароша за угинулу рибу кроз амнестирање накнада за риболовачке дозволе. Уместо тога у кратком року Воде Војводине ће порибити угрожено подручје.
- уз информације о директној уштеди Витала на трошковима прераде отпадних вода, Воде Војводине ће размотрити и применити своје законско право на повећање накнада за испуштање отпадних вода.
- Против Витала ће се у најкраћем року поднети пријава за континуирано загађивање Великог бачког канала. Ова пријава ће се понављати све дотле док Витал не донесе конкретне мере за прераду својих отпадних вода.
- Успоставиће се мост за директну комуникацију са еколошким ОЦД на територијама ове две општине ради увида стања на крајње еколошки угроженом терену и правовременог реаговања на акцидентне ситуације. Овај мост реализоваће се кроз планирано формирање Сектора за одрживи развој и животну средину у оквиру ЈВП Вода Војводине и кроз пројектована задужења овог сектора на развијању сарадње са цивилним друштвом.
- Еколошки покрет Врбаса одустаће од своје намере да тужи Воде Војводине за насталу штету, уз праћење реализације постигнутих договора.

Ова прилика је искоришћена да се екипа Вода Војводине упозна и са детаљима проблема са загађивачима канала из Србобрана о чему ће се конкретно договарати на следећем састанку који је договорен за најскорије време.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net