ВЕСТИ - ЕПВ

Излет са децом у Ђурђево

ДРУЖЕЊЕ НА САЛАШУ МОНИКЕ БРУХНЕР

Јуче смо уз подршку локалне управе а у сарадњи са ОШ „П.П. Његош“ из Врбаса организовали едукативни излет у Ђурђево за стотинак деце како из ове школе, тако и из школа „20 октобар“ из Врбаса и „Бранко Радичевић“ из Савиног Села. Учесници овог излета добрим делом волонтирали су у нашим акцијама у минулом периоду, тако да је ово била и својеврсна награда за њихов активизам.

Користан линк:
ДРУШТВО ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТИЊА И ПРИРОДЕ - ЂУРЂЕВО
ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ СА ИЗЛЕТА

На салашу уређеном за прихватилиште за животиње, били смо угошћени од стране чланова Друштва за заштиту животиња и природе и саме гђе. Брухнер, који су нам приредили угодан и занимљив боравак у присуству збрињених животниња. Такође су обавили радионицу са децом о значају бриге за напуштене и угрожене животиње као и о њиховим искуству у овом послу.

Деца су са великоком пажњом испратила причу предавача уз присуство умиљатих штићеника, на којима се примећивала очигледна срећа и захвалност за спас из агоније, кроз које је већина животиња прошла до доласка у овај азил. Нарочито су биле дирљиве приче из живота становника прихватилишта, на који начин су спашаване од сигурне смрти од глади, повреда – заборава!

Прихватилиште Монике Брухнер једно је од највећих у региону и свакако најуређеније, са стручном екипом која се не брине само о животињама, већ својим програмом едукације и информисање, шири идеју о поштовању живота на планети кроз поштовање животиња и природе.

Ова прилика је искоришћена за успостављање сарадње и договора са новим партнерима за реализацију заједничких еколошких активности у наредном периоду и у нашој општини.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net