ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава заблаћених улица у Врбасу надлежним службама.

БЛАТО НА УЛИЦАМА ВРБАСА!

Мониторингом саобраћајница у Врбасу ЕПВ је утврдио велике количине нанетог блата од камиона, ангажованих на радовима изградње брзе пруге. Основано сматрамо да је безбедност саобраћаја угрожена на неколико локалитета у граду, на којима се велике количине блата наносе точковима теретних возила. Пријава је поднета саобраћајној и комуналној инспекцији, те Полицијској станици у Врбасу.


Како смо приметили, под притиском блата од извођача радова на брзој прузи регистровали смо следеће локације:
- Пут за Мале провалије (градилиште вијадукта),
- Војводина промет (излаз са некатегорисаног пута),
- Мала рампа, насеље Мађаршор (бетонска база),
- Иђошки пут (локација вађења жуте земље) и
- Куцурски пут (изградња подвожњака).

Такође смо скренули пажњу надлежним службама на десетак градилишта у Врбасу са којих се маневрисањем возила износи блато на коловоз, посебно у улици Саве Ковачевића.

Захтевали смо од челника локалне самоуправе да обавежу извођаче радова да очисте блато са цесте у дужини његовог наноса а потом да га редовно чисте са излаза из градилишта на коловоз. Уколико то одбију, због евидентног ризика по учеснике у саобраћају, захтевали смо да то хитно уради комунално предузеће/ватрогаска станица/ДВД, уз фактурисање извођачима радова.

Додатно смо упутили захтев Општини Врбас и саобраћајној полицији да се у периодима влажног и кишног времена у којем је, као што је сада случај, ванредно ангажована грађевинска оператива, уведе мониторинг чистоће саобраћајница и поштовање овог дела саобраћајних прописа, као и да се по потреби уведе чешће прање коловоза на главним саобраћајним правцима.

Од надлежних смо захтевали да нас известе о њиховом поступању по овој пријави.

Мониторинг животног амбијента обавља се захваљујући подршци компанија: Шећерана Црвенка, Суноко, Витал и Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net