ВЕСТИ - ЕПВ

Излет на Шлајз и радионица о Јожефу Кишу са шестацима ОШ Братство-јединство Врбас.

НА БИЦИКЛУ КРОЗ ИСТОРИЈУ!


Последња, шеста радионица еко-школице са шестацима ОШ Братство-јединство Врбас, обављена је на ваздуху, уз лагано гибање на бициклима ка преводници у Врбасу и крај споменика човеку који је својим делом задужио Врбашане, "а да и не знају колико су дужни".

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСУ

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКА


Мало приче уз здраве грицке о Бачкој пре Киша, развоју идеје градње канала, па проблемима у градњи, тужној судбини главног пројектанта и животу који је потом израстао уз Велики бачки канал. О загађењу ћемо неки други пут. Није пригодно на овако лепом дану.

Пао је и договор да екипа остане на окупу током лета. Да научимо још по нешто, да можда учинимо нешто корисно за свој град и школу.

Захвалност руководству школе на сусретљивости и сарадњи и посебно координаторки школског еко-тима, Јелени Шкундрић.

Еко школицу реализујемо у оквиру пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net