ВЕСТИ - ЕПВ

Реаговање активних грађана на аномалију из амбијента, нове пријаве ЕПВ.

ГРАЂАНСКА ОДГОВОРНОСТ ПОЈЕДИНАЦА И ДОБАР ЕХО КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ И КОМУНАЛАЦА!


Марко Скопљак и Драган Стојчић покосили су коров са угла улице Доситејева у Врбасу, који је представљао велики безбедносни ризик по возаче. На жалбу забринутих грађана, Еколошки покрет Врбаса је пријавио Комуналној инспекцији Општине Врбас отворену шахту крај моста преко Великог бачког канала за насеље Виногради, као и потпуно закоровљено окружење ове фреквентне позиције ка Општој болници у Врбасу. Шахта је опасност за псе и мачке, али и за децу која се ту играју. А постала је и контејнер за смеће које се са оближњег степеништа у њу убацује.Инспекција је брзо реаговала на нашу пријвау и издала налог комуналном предузећу у Врбасу да се проблем санира, тако да очекујемо његово скоро разрешење.

У међувремену, комуналци су покосили закоровљене површине у Блоку 53 и преко пута спортских терена СУ Виногради, које смо недавно пријавили, док је коров на углу улица Буде Томовића и Саве Ковачевића, покосила власница парцеле на позив инспекције.

Кампања јавног заступања проблема из животног амбијента омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net