ВЕСТИ - ЕПВ

Нова пријава непрописног одлагања отпада

КАКО НА БРЗАКА ЗАГОРЧАТИ ЖИВОТ СУГРАЂАНА!?


По дојави савесних грађана, пријавили смо комуналној инспекцији крајње бахато понашање на грађевинској депонији иза улице Миливоја Чобанског у Врбасу, где су непозната лица смећем и шутом у потпуности затворили пут кроз грађевинску депонију и тиме онемогућили приступ власницима околних парцела.Више пута смо упозорили надлежне службе да је неопходно поставити мониторинг овог локалитета, који је по мишљењу стручних особа, премашио своје габарите и ископати упојне канале дуж земљаног пута који га пресеца а што би обезбедило његову проходност. Сматрамо да је овакво брутално понашање појединих грађана последица неприхватљиве толеранције, помирљивости и површног приступа проблему надлежних служби. Ако се жели било какав помак изнад бесконачног чишћења и по нама, расипања јавног новца, мора се учинити нешто што до сада није.

Ставили смо се на располагање инспекцији и комуналном предузећу за сваку подршку која је у нашим капацитетима. У међувремену, од њих смо захтевали да хитно пробију смећем затрпани пут и ново чишћење депоније. Такође смо захтевали да нас известе о својем поступању.

Кампања јавног заступања проблема из животног амбијента омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net