ВЕСТИ - ЕПВ

Брза реакција инспекције и комуналаца на ЕПВ пријаву

УМИВАЊЕ ЛАЗИНОГ ПАРКА!


Прошле недеље смо по дојави грађана пријавили проблем са зараслим Лазиним парком, највећом зеленом површином у граду, а ове недеље, ево већ трећи дан, људство и машине ЈКП Комуналац су на терену. Требаће им још пар дана да покосе велику површину парка. Кошење је по обичају открило велику количину разбацаног смећа, па ће и ту требати акција.


Део парка од Козарачке до Војводина промет, како сазнајемо "уступљен је или издат на коришћење" приватном лицу, које га коси у сврху прехране домаћих животиња. Наредних дана и тај део парка ће бити покошен.

Дечија игралишта 12. у 13. одржавају приватна лица уз подршку Општине или месне заједнице у гориву. Годишњи број кошења парка требао би бити већи као и  подршка приватним лицима која одржавају дечија игралишта. Видећемо шта се ту може учинити.

Кампања јавног заступања проблема из животног амбијента омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку активности добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустрије меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net