ВЕСТИ - ЕПВ

Косултације ЕПВ са спољним актерима у процесу израде Стратешког плана развоја.

КУДА, КАКО, С КИМ, ЧИМЕ...


Еколошки покрет Врбаса је у процесу израде Стратешког плана развоја за период до 2023. године данас у предивном амбијенту ресторана Краљ на Ловцу у Врбасу, обавио консултације са групом спољних сарадника из сва три сектора друштва. Састанак је водила Душанка Родић, експертица за стратешко планирање, уз подршку Зорице Рашковић, менторке ЕПВ за развој унутрашњих капацитета.Активно учешће састанку узели су представници ЈКП Комуналац Врбас, Општине Врбас, Oдсек за животну средину, активни грађани из Куле и Врбаса, Синдиката Независност и пословних оператера: АД Централ, Реахем Србобран и Карнекс-а.

На састанку су  представљени  ставови  грађана о  приоритетима у области заштите животне средине, који су прикупљени  путем недавно спроведене анкете. Ти  резултати су били инспирација и база за конструктивну дискусију  учесника скупа.  Размениле су се идеје о приоритетним проблемима којима би ЕПВ требао да се бави у будућности, начинима на које би требао да се бави, као и могућој спољној подршци за достизање  капацитета бављења тим проблемима у очекиваном квалитету.

ЕПВ је захвалан на времену којег су учесници  скупа одвојили и на квалитетним предлозима које су изнели како би наш први стратешки план био реалан и изводљив.

ЕПВ је  континуирану комуникацију са спољним актерима, као и успостављање дијалога међу секторима,  схватио као  висок приоритет у свом раду, што је допринело побољшању  међусобног разумавања и повећању прилика за конструктивније  деловање свих. С друге стране смо свесни да је тај  проблем недостатка дијалога само начет у океану неразумевања, које је готово зауставило развој заједнице. Да би наставили квалитетно да се бавимо хармонизацијом деловања различитих актера у локалној заједници, заиста нам треба помоћ и подршка.

Охрабрује  чињеница да се готово 50% анкетираних  грађана изјаснило да су спремни на неки начин да се укључи у активности ЕПВ!  Радујемо се таквом ставу и поверењу које нам се исказује. С друге стране, свесни смо да  истовремено морамо јачати своје интерне капацитета уколико хоћемо омасовити Еколошки покрет у Врбасу.

Израда Стратегије развоја ЕПВ одвија се у оквиру реализације пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net