ВЕСТИ - ЕПВ

Још једна пријава дивље депоније.

ЖИВОТ У ОБРУЧИМА СМЕЋА!


По дојави грађана, пријавили смо дивљу депонију у Бачком Добром Пољу, крај старе Шинтернице. Како смо сазнали, депонија се неконтролисано шири, смеће се растура по околним њивама, на њој су уочени животињски остаци у фази распадаи и кланични отпад.


Ову локалцију смо већ десетак пута пријављивали и одавно је познато инспекцији као омиљено место за избацивање свих врста отпада. Стога смо од њих захтевали да осим налога за чишћење и јасног, физичког затварања локације, коначно примене неку меру надзора а потом и кажњавања барем неког од великог броја несавесних грађана Бачког Доброг Поља, што би могло да тргне остале актере загађивања, по нама сасвим опуштене особе, без осећаја за штету коју чине себи и својим суграђанима а у недостатку последица за оно што раде.

Савесне грађане Бачког Доброг Поља позивамо на грађанску храброст и евидентирање нелегалног одбацивања отпада, ради смањења ризика од живота у обручима смећа а уз подршку Еколошког покрета Врбаса за пријављивање надлежним организма.

Од инспекције смо захтевали да нас извести о свом поступању.

Кампања мониторинга животне средине омогућена је реализацијом пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива. Подршку за мониторинг добили смо и од компанија: Витал, Шећерана Црвенка, Суноко и Индустријом меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net