ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава дивље депоније у Равном Селу.

АКО МОГУ ЗА МАСКЕ, МОГУ И ЗА СМЕЋЕ!


По дојави грађана, ЕПВ је пријавио комуналној инспекцији дивљу депонију у Равном Селу, на крају улице Љубљанка. Депонија је недавно чишћена али је поново почела масовно да се пуни од стране несавесних грађана.По ко зна који пут опоменули смо инспекцију да налог за чишћење комуналном предузећу није довољна активност да било кога одврати од противправних радњи недозвољеног избацивања отпада. Нити је сама инфо табла довољна да произведе одвраћајући ефекат.

Сматрамо да нису све учинили у одбрану позитивних законских прописа, попут ограђивања локације тракама, упојним каналима, успостављање надзора, анимација комшија - активних и савесних грађана... пријавe правосуђу и кажњавањa!

Овако, мислимо да се само бесмислено троше паре грађана, изнова и изнова, без суштинске промене негативног обрасца понашања великог броја наших суграђана, који врло директно угрожавају здравље својих комшија, па и себи.

Ако су показали да ефикасно могу приволети људе да носе маске, тако их могу одвратити од бацања смеће где стигну.

Од инспекције смо захтевали да нас обавесте о својем поступању.

Мониторинг животне средине део је пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net