ВЕСТИ - ЕПВ

Пријављен еколошки акцидент у Бечеју.

МОГУЋЕ ЗАГАЂЕЊЕ ВАЗДУХА У БЕЧЕЈУ!


По дојави и жалби грађана, који су због наглог погоршања здравственог стања од иритантног мириса спаљивања животињских остатака завршили на клиничком центру у Београду, ЕПВ је пријавио надлежној инспекцији фирму Агросток из Бечеја. Особе које су проблем пријавиле нису из Бечеја.


Добили смо одмах и одговор из Општинске управе Бечеј, да ће следеће недеље, одмах по повратку с годишњег одмора, поступајући инспектор покренути поступак у складу са службеном дужности.

У току је провера да ли власник објекта има дозволу за спаљивање споредних производа животињског порекла и ако има да ли је надлежна инспекција контролисала емисије из тог објекта. По речима комшија  који су нам објаснили тешку ситуацију са непријатним мирисима а који узрокују здравствене тегобе, проблем траје готово годину дана, и био је пријављиван инспекцији, која, како кажу, није реаговала.

Мониторинг животне средине део је пројекта "Заједно за активно грађанско друштво - АКТ", који је добио подршку Владе Швајцарске а спроводе га Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Мишљење које је изнето у овом чланку је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetas-а или Грађанских иницијатива.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net