ВЕСТИ - ЕПВ

Постављена летња учионица у ОШ "Петефи бригада" у Кули.

ДО ЗНАЊА НА СВЕЖЕМ ВАЗДУХУ!


Данас смо уз подршку наших партнера оплеменили двориште ОШ "Петефи бригада" у Кули са три комбинована мозаик стола за летњу учионицу. На нашу молбу столове су донирали Шећерана Црвенка, Сојапротеин из Бечеја и Веолиа, највећа француска компанија у области пречишћавања отпадних вода.


Осим летње учионице за ђаке, овај простор ће се, по речима директора школе, Чабе Пожара, користити за ликовне колоније и разне друге скупове културног и едукативног карактера. У блиском периоду школа је решила да набави још два идентична стола.


Иначе у овој школи спроводимо Еко школицу са пробраном групом ђака од шестог до осмог разреда, који су формирали еко-тим школе а поставили смо већ еко-двориште са сталцима за џамбо вреће, које се већ пуне са секундарном сировином раздвојеном по врстама. Еко двориште је донирао Ecology system доо из Врбаса.

Oва активност реализује се у оквиру нашег пројекта "Циркуларна економија - инекција природног у људску заједницу", којег је подржало Министарство заштите животне средине а подршку смо добили и од пословних оператера: Витал, Карнекс, Шећерана Црвенка, Суноко, Медела и Реахем из Србобрана.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net