ВЕСТИ - ЕПВ

Eко тим ОШ "Петефи Бригада" анкетирао грађане Куле.

ГРАЂАНИ КУЛЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ПРОБЛЕМЕ ИЗ АМБИЈЕНТА!?


Јуче су млади "еколози" прошли прво "борбено искуство".  Уз претходну инструктажу, анкетирали су око 80 пролазника у центру КУле. Још толико их се "није осврнуло" на молбу анкетара да им помогну у истраживању. Журба, неповерење у децу, шта ли је?

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АНКЕТЕ

ВИДЕО ПРИЛОГ Q-MEDIJA KULA

Од анкетираних, готово 80% не пријављује проблеме на које наиђе!? Већина их се баш затекла што их је неко уопште питао за мишљење. Они малобројни који су некада нешто и пријавили, обраћали су се Општини или чешће Комуналцу. То су прилично разнолики проблеми, као што је: пуцање кућа од тешких камиона, отворене шахте, наплата дажбина за простор у којем нико не живи, расуто смеће, пробој канализације, слаб притисак и нестајање воде, посебно на вишим спратовима, жице у гранама и наравно "Смрдљиви Бегејац"....


На други сет питања, многи су се изјаснили да су понекад скренули пажњу некоме на улици на ружно понашање и то на: бацање смећа где не треба, насилничко понашање, уништавање јавне имовине, разна некултурна понашања...


У рангирању проблема, још увек је Бегејац на пиједесталу, па онда квалитет и расположивост воде за пиће, затим лоше одржавање канализационе мреже, иза тога одлагање отпада, полен амброзије у сезони и последњи по штетности загађење ваздуха.


Деца су се иначе добро забавила и "једва смо их одвукли са улице"! Заиста су жељни практичне наставе, изласка на терен и права је штета што тога немају у званичним школским програмима.

Претходних дана одржали смо им четири радионице на теме Историје градње и загађења Великог бачког канала, штетност неумереног коришћења мобилних телефона, природњачку радионицу са птицама у фокусу и инструктажу за пријем секундарне сировине у еко-дворишту школе.

У наредним данима деца ће поделити 5000 флајера грађанима Куле у сврху анимације за доставу свог корисног отпада школи.


Анкета је део Еко школице која се реализује у оквиру нашег пројекта "Циркуларна економија - инекција природног у људску заједницу", којег је подржало Министарство заштите животне средине а подршку смо добили и од пословних оператера: Витал, Карнекс, Шећерана Црвенка, Суноко, Медела и Реахем из Србобрана.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net