ВЕСТИ - ЕПВ

Зрењанин, учешће на семинару за инспекторе Министарства заштите животне средине

ПОД ЛУПОМ - ИНСПЕКЦИЈА, ЦИВИЛНО ДРУШТВО И МЕДИЈИ!


На позив Министарства заштите животне средине узели смо делимично учешће на вишедневном семинару, којег већ дуже време, традиционално и веома темељно организују у сврху унапређења капацитета еколошких инспектора а под називом "Под лупом - инспекција, цивилно друштво и медији у заштити животне средине". Овај пут отворен је простор за више цивилних организација, које су добиле прилику да изнесу своја искуства и достигнућа.

 

Сазнали смо много корисних информација о проблематици рада инспектора заштите животне средине, напорима Министарства у координацији извршавања поверени послова, инструктажу о подношењу пријава, о тровању дивљих птица у Србији, финансирању животне средине у Србији, о специјалном резервату природе Засавица... 

Прилику смо искориститли да у излагању пренесемо искуства и утиске ЕПВ из заштитарског рада, те да у вези тога истакнемо слабе капацитете локалне инспекције, политички притисак на њихов рад, неповерење грађана у ефекте инспекцијског надзора, недовољну сарадњу и уздизање инспектора над дојављивачима, нејасноће у надлежностима различитих инспекција код грађана, недостатак мониторинга воде, ваздуха и земљишта, недостатак ненајављених контрола пословних оператера...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net