ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава дивље депоније и вандализма у Врбасу

БЕЗ ПОШТОВАЊА НИ ЖИВИМА НИ МРТВИМА!


На молбу грађана пријавили смо комуналној инспекцији гомилање смећа на старом швапском гробљу у насељу Мађаршор у Врбасу и поднели Захтев локалној самоуправи за санацију зида око овог у коров и шикару зараслог локалитета.

 

Зид се наиме, интензивно руши а кроз урушени простор се у гробље убацује мешани отпад. Својевремено је изградњом зида у поступку јавних радова, које је спроводила 3. МЗ у Врбасу, изостављено постављање бетонског венца, што је за последицу довело до лаганог обрушавања а потом и до његовог убрзаног рушења од стране вандала, на великом броју позиција.

Од инспекције смо захтевали да издају налог за чишћење нагомиланог смећа и у сарадњи са руководством локалне самоуправе, да покрену санацију порушених делова зида, овај пут са постављањем сигруносног бетонског венца. Такође смо Захтевали да нас известе о њиховом поступању.

Мониторинг животне средине вршимо у склопу пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net