ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава амброзије инспекцији у Лазином парку и представка Општини Врбас!

ПЛУЋА ГРАДА - ПУНЕ ПЛУЋА ПОЛЕНОМ!


По дојави великог броја грађана, пријавили смо закоровљени, препун амброзије Лазин парк у Врбасу! Општинском руководству смо такође скренули пажњу на недостатак расвете у парку и смањену безбедност због сталне присутности вандала и особа под психоактивним супстанцама, чим сунце зађе!


Парк Лазе Костића највећа је зелена оаза у Врбасу који се простире на површини већој од 6  хектара. Овај простор, масовно се користи за одмор, шетњу и рекреацију! Међутим, уместо плућа града, ових дана плућа у парку само штетним поленом можете напунити!

Обавеза локалне самоуправе да одржава овај простор не врши се у континуитету и посебно је занемарено кошење у овом периоду цветања амброзије, чиме је Општина директно преузели одговорност за здравствене тегобе великог броја корисника парка и грађана са пребивалиштем крај њега!

Поред овога, подсетили смо руководство Општине на више пријава и сугестија које су им стизале од грађана овог дела града у вези потребе постављања расвете у парку због сталне присутности вандала и особа под психоактивним супстанцама, одмах како сунце зађе! Парк се тада неформално затвара за пристојне грађане!

Еколошки покрет Врбаса санирао је овог лета више од 60 клупа, 15-так корпи за смеће, 9 мостића и у више наврата очистити смо парк од смећа! Радили смо њихов посао без њихове подршке (иако је предвиђена годишњем програмом заштите животне средине), али уз подршку разумних људи из ресорног министарства и пословног сектора!

Захтевали смо од челника Општине да преузму своје обавезе у остварењу јавног интереса а у очекивању великог броја грађана који нису задовољни њиховом услугом на овом простору, а коју редовно плаћају!

Мониторинг животне средине вршимо у склопу пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net