ВЕСТИ - ЕПВ

Састанак с партнерима у Куцури!

УСКЛАЂЕНО ПОКРИВАЊЕ ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА!


На иницијативу ЕПВ, данас је одржан састанак са ужим руководством Месне заједнице у Куцури, уз учешће представника ош "Братство-јединство" Куцура, Куцурског удружења младих (КУМ) и активних грађана.

Тема састанка била је испитивање могућности усклађивањa активности ЕПВ и локалних актера, на унапређењу урбане културе и решавању актуелних проблема, нарочито у области одлагања отпада!

Месна заједница Куцура, уз ЈКП Комуналац из Врбаса, чини ванредне напоре на решавању великих и наслеђених проблема нелегалног одлагања мешаног и кланичног отпада, на чега троши велика средства из свог скромног буџета. Постоји још проблема који муче куцуране, попут атака хулигана на еко чесму, високих цена пијачних места смањену пијачну понуду...

Ово село много пута до сада било је у фокусу наших еколошких и наутичких кампања! Просечно виша свест грађана Куцуре и висока сусретљивост наших локалних партнера, омогућавало је да наше иницијативе буду и реализоване, кроз бројне заједничке активности а на задовољство свих грађана, нарочито школске деце.

Учеснике састанка смо ближе упознали са нашим заштитарским активностима, као потенцијал сарадње, кроз које настојимо да кроз активирање казнене политике надлежних државних служби, ублажимо многе проблеме који скупо коштају заједницу.

Договор је да се и у будуће организују оваква саветовања и размена искустава, у сврху избегавању неразумевања и преклапања активности!

Састанак је организован у склопу реализације нашег пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег подржава Министарство заштите животне средине! Подршку кампањи добили смо и од Индрустрије меса Карнекс, компаније Суноко и Фабрике уља и биљних масти Витал!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net