ВЕСТИ - ЕПВ

Велика акција кошења на ширем простору око Шлаиса у Врбасу.

ЗДРУЖЕНО ПРОТИВ АМБРОЗИЈЕ!


И поред сталних пословних обавеза, на позив Еколошког покрета Врбаса, одазвало се шест великих фирми у Врбасу, који су дали добровољан и бесплатан допринос борби против амброзије и бољој урбаној култури локалне заједнице.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКА ВРБАС


Учесници акције били су ЈВП "Воде Војводине", ВД "Бачка", "Карнекс", "Суноко" - ПЈ Врбас, пп "Сава Ковачевић" и "Витал". После десет година учешћа на овој традиционалној акцији ЕПВ, ове године изостао је ЈКП "Комуналац" из нама непознатих разлога!

Покошен је изузетно фреквентан простор око излетишта на Шлаису, помоћни фудбалски и рекреативни терени и широки простор око канала, све укупно око 10 хектара терена, на деловима са захтевном конфигурацијом и препуним смећа, које је одмах очишћено!

Акција је, као и годинама у назад показала да се уз добру организацију и комуникацију са важним актерима у локалној заједници, за кратко време може постићи значајан резултат! Снажан осећај корисности учесника оваквих акције производи позитивну енергију, која би се могла усмерити на решавање бројних проблема и потреба у локалу, како би се олакшао живот грађанима!

Учесницима акције уприличили смо пригодно дружење уз ручак!

Акција је изведена у оквиру пројекта "Грађани у акцији - здружено у корист природе", којег је подржало Министарство заштите животне средине. Подршка је стигла и од индустрије меса Карнекс, компаније "Суноко", фабрике уља и биљних масти "Витал" и ресторана "Јесењин" у Врбасу!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net