ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава амброзије Трифиде урбанизму Општине Врбас

ГИГАНТСКА АМБРОЗИЈА ОД ЧЕТИРИ МЕТРА!


Дојавом грађана и увидом на терену, пријавили смо парцелу под амброзијом на позицији крај грађевинске депоније у Куцури, на 20м од првих кућа!

Парцела је у потпуности зарасла у високи коров са већом количином Амброзије Трифиде или тзв. "гигантског корова", која производи једнако агресиван полен као и Амброзија Артемисифолија, само са много више "малих шејтанчића" по биљци, због њених размера!

Ова ређа врста амброзије, регистрована је у Војводини само у Општини Врбас и Бачка Паланка од стране Лабораторије за инвазивне и алергијске биљке на ПМФ Нови Сад, те смо од Општине захтевали да хитно наложе уклањање овог корова и уношење локације у редовни годишњи програм сузбијања алергеног корова у Општии Врбас.

Од Одељења урбанизма смо захтевали да нас извести о свом поступању!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net