ВЕСТИ - ЕПВ

Комуналац очистио дивљу депонију а ЕПВ упозорио комуналну инспекцију на могућност Тужбе!

КАКО СПРЕЧИТИ ПОВРАТАК БАХАТИХ!


На Пријаву ЕПВ и налог комуналне инспекције, ЈКП Комуналац је очистио дивљу депонију иза Мепола у Врбасу, која се простирала на 20.000 м2. Еколошки покрет Врбаса поднео је одмах Захтев комуналној инспекцији да предузме хитне мере за њено затварање и спречавање даљег гомилања смећа на овом локалитету!

ФОТО ГАЛЕРИЈА (извор ЈКП "Комуналац" Врбас)

 


Предлог је да се ископају два упојна канала кроз депонију, који би омеђили пољски пут и обезбедили његову проходност до околних пољопривредних парцела а што би представљало и физичку баријеру за избацивање смећа! Као најефикасније решење, овај предлог је "никао" из консултација са стручним особама из ЈКП "Комуналац" Врбас, што би свакако спречило и "бесконачно трошење" јавних средстава на чишћењу смећа које се непрекидно избацује!

Инспекцију и локалну самоуправу смо упозорили да се ништа не чини на надзору противправног понашања грађана у одлагању отпада, не примењује се казнена политика а едукација грађана је скромна, неодлучна и неефикасна! Сарадња локалне самоуправе са активним грађанима вољним да помогну - готово да не постоји!

Сматрајући да је решење за овај локалитет примењиво, не превише скупо и у датим околностима довољно ефикасно, инспекцију смо упозорили на њену одговорноност у случају изостанка еха на овај наш предлог и евентуалном наставку генерисања отпада на овом простору, што би оправдало укључивање правосуђа у сврху хитне примене прописа за уклањања извора опасности од штете која прети животној средини и здрављу грађана!

Мониторинг животне средине обављамо уз покровитељство Министарства заштите животне средине!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net