ВЕСТИ - ЕПВ

Донација Сојапротеин за викенд насеље Барачка!

ИЗ КОНФЛИКТА ДО ПРИМЕРНЕ САРАДЊЕ!


Пре месец дана Еколошки покрет Врбаса је на молбу грађана, корисника викенд насеља Барачка крај Бездана пријавио Комуналној инспекцији Сомбора проблем са смећем у овом насељу које се налази у сред' специјалног резервата природе "Горње Подунавље", познатом по својим чардама, уз велики број туриста и излетника који га посећују! Наша организација није се зауставила на овој пријави, већ смо пошли у сусрет решењу обраћањем пословним оператерима са молбом за донацију контејнера за ово насеље!

И наишли смо на разумевање директора "Сојапротеин" из Бечеја, Марка Абрамовића, који је одобрио донацију контејнера од 1100 л, којег су и превезли до Сомбора у ЈКП "Чистоћа"!

ЈКП "Чистоћа" је, предпостављамо, по Налогу инспекције очистила нагомилано смеће око контејнера, које је било огроман проблем и срамота за цело насеље а онда су поставили донацију "Сојапротеин" на за то предвиђено место и при томе додали још један контејнер из својих резерви!

Донирани контејнер задужило је природњачко удружење "Моја Барачка", које се и обавезало да ће повести рачуна о правилном одлагању отпада у насељу! Такође је успостављена квалитетна комуникација између удужења и директора ЈКП "Чистоћа", Владислава Живановића у правцу што квалитетнијег обављања поверене комуналне делатности, уз подршку савесних и активних грађана. "Пао је и договор" да се у што скорије време у насељу успостави систем примарне селекције употребљивог отпада!

Ово је још једна потврда како мали спољни потицаји могу пробудити добро у људима и довести до позитивних промена у остварењу јавног интереса!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net