ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава анималног отпада крај Раткова!

БЕЗ ПОСЛЕДИЦА НЕМА ПОУКЕ!


По дојави грађана, Еколошки покрет Врбаса пријавио је комуналној инспекцији Општине Оџаци поновно пуњење локалитета крај пута Ратково - Пивнице са анималним отпадом, који је недавно саниран, а којег је евидентирала и екипа О2 телевизије у свом прилогу крајем јануара месеца ове године!

Од инспекције смо захтевали да хитно уклони животињске остатке, да се опет не би створило, крајње опасно, сточно гробље, али и да истражи и утврди ко су одговорна лица за ово противправно понашање!

Предложили смо такође, да се у сарадњи са МЗ Ратково, локалном самоуправом и активним грађанима из Раткова и околних села, чији су суграђани изгледа, навикли да баш на ту локацију довлаче кланични отпад, организују састанак, и утврде ефикасне начине решавања овог проблема, како се на њему јавна средства не би "бесконачно трошила"!

Утврђивање а потом кажњавање одговорних лица, без блиске сарадње са активним и савесним грађанима а пре свега еколошким НВО, по нама је узалудан посао! Уколико инспекције и друге надлежне институције не покажу више интереса да пронађу актере из цивилног сектора, подрже их и "разиграју" да заједничким капацитетима разоткривају а потом и прописно кажњавају виновнике противправног понашања, не мора се никада остварити јавни интерес за чистом и безбедном животном средином!

У овом случају јавни интерес могао би бити и свима доступна услуга пословног оператера за преузимања животињских остатака, по разумној цени! Сви актери дакле, морају сести и у директном и отвореном разговору пронаћи решење!

Дефинитивно, лаког решења нема! Да ли надлежне службе и одговорна лица у институцијама имају довољно енергије и посвећености, брзо ћемо сазнати!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net