ВЕСТИ - ЕПВ

Постављен контејнер на црвеначком "Поток"-у!

БЕЗ ИЗГОВОРА ЗА БАХАТЕ ГРАЂАНЕ!


На молбу Еколошког покрета Врбаса фабрика бисквита "Јафа" из Црвенке је преко свог техничког партнера "Екостар пак" из Умке израдила по захтеваној мери контејнер за смеће, којег су комуналци из Црвенке - ЈКП "Водовод" поставили на "Поток"-у, највећем излетишту у Општини Кула. Комуналци су се обавезали да баз наплате, по потреби, односи смеће, чиме је успостављен заокружен систем организованог одлагања отпада са овог локалитета!

Овај изузетно посећени излетнички простор којег је својевремено осмислио и подигао бивши секретар МЗ Црвенка, Херцен Кека Радоњић, који више није међу нама, одржава неколицина ентузијаста, кроз кошење и чишћење огромне количине разбацаног смећа иза излетника и посетиоца журки, које се овде организују.

Успостављањем система редовног одношења отпада, избиће се сваки аргумент бахатим и неваспитаним посетиоцима "Поток"-а да своје смеће прописно одложе у наменску посуду. Надамо се такође, да ће ова грађанска активност, помогнута донатором, потаћи старатеља, ТО Општине Кула, да много више времена и новца одвоје за одржавање - кошење, орезивање, санацију мобилијара и других објеката на излетишту, који су у фази распада!

Захваљујемо се руководству "Јафе", на корпоративној одговорности према локалном амбијенту и "Екостар пак"-у на високој професионалности!
 
Наше ангажовање по овом проблему не би било могуће без подршке неколицине савесних грађана! Стога нам је било изузетно задовољство бити у друштву Зорана, Ранке, Радета, Марије, Велибора, Данке, Пиксија, Наташе, Пеђе, Ивана, Шолета, Ненада, Душана, Косте, Заје...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net