ВЕСТИ - ЕПВ

Пријављени опасни отпад завршио у пламену и у каналу!

ВАТРА И ВОДА ПРЕ ИНСПЕКЦИЈЕ!?Обиласком терена открили смо да су одбачени канистери од алкалног концетрата за прање камиона, које смо пријавили инспекцији, делом завршили у пламену а делом у Великом бачком каналу!

За нашу пријаву локална инспекција за животну средину се прогласила ненадлежном и проследила је одмах водној инспекцији у Новом Саду. После више од месец дана добили смо допис од водне инспекције у којој се и они проглашавају ненадлежним и упућују нас на комуналну инспекцију. Провером ситуације на терену, пре него "наставимо пинг-понг меч", утврдили смо да је у међувремену ватрена стихија, која је спалила трску крај канала, прогутала и део пластичних канистера а део одбацила у канал!

Све се дешава на око 100 метара од густо насељене урбане зоне у Врбасу и крај најпосећенијих спортских терена у региону! Питамо се шта је ватра тих дана "избацила у лице грађанима Врбаса"!

Ова ситуација је показала колико је наша иницијатива за обједињавањем инспекција, које су у надзору неког сегмента животне средине, оправдана! И колико је неопходан надзор и сихронизација инспекцијског рада од неког координационог тела, које ће обезбедити правовремено и хитро реаговање у спречавању штетних емисија и заштити природе и здравља људи!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net