ВЕСТИ - ЕПВ

Обележен Светски дан вода 2019.

ДАН ВОДА СА ДВА БРАТСТВА И ЈЕДИНСТВА!


Уз позиве руководства из две основне школе, Еколошки покрет Врбаса се одазвао и заједнички обележио Дан вода, са ђацима и наставницима "Братства-јединства" у Врбасу и у Куцури!

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Нижи разреди "Братства" у Врбасу једини су у Општини искористили лепо време и изашли на Трг Николе Пашића, где су делили еколошке поруке пролазницима, са апелима за чување воде а против њеног загађивања! Уз своје учитељице и директорицу Славицу Шестовић, поставили су малу изложбу ликовних еко радова. Исцртани су поучни графити по Тргу а потом смо поразговарали с њима о води у кући и оној изван куће! - Како се штеди и шта се дешава са запрљаном водом!? Зашто је вода толико вредна да јој свугде на планети славе и обележавају Дан!?

Дал' је има довољно и може ли се потрошити? Је ли сва слатка вода и питка? Како се све може вода запрљати и како то избећи... Весело и раздрагано по лепом дану!

У Куцури смо пак у школи извели радионицу о отпадним водама са петацима. Причали смо о штетности септичких јама и потреби да се свако домаћинство прикључи на канализацију, чија ће изградња, надамо се, ускоро почети, пошто би новац локална самоуправа, како су најавили, могла ускоро обезбедити за ову капиталну инвестицију. Ђаци су добили и едукативни и промотивни материјал с којим ће, како смо се договорили, упознати и родитеље - о штетности септичких јама, потреби штедње пијаће воде и јаким разлозима да се једног дана прикључе на канализацију, када им се појави испред куће! Од прикључења не сме да их одврати нови трошак на комуналном рачуну, јер ће пречишћавање отпадне воде на другој страни уштедети грађанима много новца за лечење од штетних последица загађења!

Подршка за обележавање овог важног датума стигла нам је из фабрике уља и биљних масти "Витал" из Врбаса.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net